Gateste cu mine, retetele mele online...

joi, 5 mai 2011

Peste Dorada la cuptor cu legume

Ingrediente:

2 pesti dorada, 5-6 cartofi, 1ardei, 1 ceapa, 1 rosie, 3 catei de usturoi, ulei de masline, 1 lamaie, 3 linguri
sos de soia, ½ cana apa, sare, condimnte peste, piper.


Mod de preparare:


 Taiem cartofii rondele nu foarte groase, ardeii, ceapa si rosile si le asezam intr-o tava unsa cu ulei, dupa care condimentam cu sare si piper. Introducem tava la  cuptor pentru 10 minute.

Intre timp curatam pestii, ii spalam si ii uscam cu prosop de bucatarie uscat. Presaram condimentele peste ei, inclusiv in interior, apoi ii stropim cu sucul de la 1 lamaie si ii lasam sa stea la temperatura camerei.

Scoatem tava din cuptor si punem pestele peste legume, apoi  adugam si cateii de usturoi si 1/2 cană cu apă, dupa care adaugam deasupra o folie din aluminiu si punem din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute scoatem tava din cuptor si indepartam folia de aluminiu, turnam sosul de soia, adaugam cateva masline pentru aspect si lasam totul inca 10 minute la cuptor.

Aceast fel de mancare merge foarte bine servit cu un pahar de vin alb.


Dorada este un peste cu carnea alba, moderat de grasa. O alta metoda de pregatire a acestui tip de peste este sa-l condimentam cu ierburi aromate(rozmarin, oregano) si sa-l ungem cu felii de lamaie, ulei de masline si putin otet balsamic, dupa care sa-l punem pe gratar.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons