Gateste cu mine, retetele mele online...

luni, 2 mai 2011

Ciorba de salata

Ingrediente:

2 l apa, 2 salate, 200 g bacon afumat, 2 cepe mari, 1 catel usturoi, 1 lingura faina, 4 oua, 2 galbenusuri, 2 linguri de lapte, 3 linguri smantana, 2-3 linguri suc de lamaie, sare, piper

Mod de preparare:

Curatam ceapa, o taiem marunt dupa care o punem la calit intr-o tigaie in care am incins putin ulei.
Spalam salata, o taiem bucati mari si o adaugam in oala cu apa care a fost pusa la fiert  pe foc. Peste 15 minute adaugam ceapa calita peste salata si amestecam totul.
In timp ce acestea se fierb prajim baconul intr-o tigaie incinsa, dupa care il punem intr-o farfurie. Batem ouale cu lapte si putina sare si preparam omleta, pe care o taiem fasii inguste.

Dupa ce salata este fiarta adaugam baconul, omleta si lasam inca putin sa fiarba impreuna.
Intre timp amestecam galbenusurile cu faina, smantana, sarea si zeama de lamaie(dupa gust), apoi adaugam cate putin din zeama de pe foc si  amestecam pana la obtinerea unui sos pe care il adaugam in oala.
Cateii de usturoi ii curatam si ii tocam marunt, apoi ii punem la sfarsit cand ciorba este gata.

Aceasta ciorba de salata poate fi servita cu paine prajita.















Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons